TATĂ BOGAT, TATĂ SĂRAC – Robert T. Kiyosaki (ediţie de colecţie)

70,00 lei

de Robert T. Kiyosaki

Educaţia financiară în familie

Bestseller internațional, tradus în numeroase limbi, cartea ne dezvață de ideea de a lucra pentru bani și ne învață cum să punem banii să lucreze pentru noi.

Stoc furnizor, timpul de livrare se poate prelungi

Descriere

Unul dintre motivele pentru care cei bogați se îmbogățesc tot mai mult, cei săraci sărăcesc tot mai mult, iar clasa de mijloc se zbate în datorii este faptul că despre bani se învață acasă, și nu la școală. Cei mai mulți dintre noi află despre bani de la părinți. Deci, ce poate un părinte sărac să-i spună copilului său despre bani? Doar: „Vezi-ți de școală și învață serios.“ Copilul poate termina cu note excelente, dar să aibă o slabă pregătire financiară. Lucrurile acestea i-au fost inoculate pe când era mic.

Despre bani nu se învață la școală. Școlile se concentrează asupra obiectelor de studiu și a formării profesionale, dar nu și asupra capacității de rezolvare a problemelor financiare. Acest lucru explică de ce bancheri, doctori și contabili foarte deștepți, care au avut note excelente la școală, se zbat toată viața pentru a-și rezolva problemele financiare. Veșnica noastră datorie națională este produsă în mare parte de politicieni cu multă școală și reprezentanți guvernamentali care iau hotărâri financiare fără să aibă o pregătire în privința banilor.

 

Tată bogat, tată sărac contestă perspectiva obișnuită pe care oamenii o au asupra banilor și oferă o un ghid de educație financiară pentru toți cei care nu au primit cunoștiințele necesare în timpul școlii.

Autorul aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câştigi mult ca să te îmbogăţeşti și ne învață ce şi cum să le spunem copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor.

 

*****

Tată bogat, tată sărac este un punct de plecare pentru toţi cei care doresc să deţină controlul asupra propriului viitor financiar. (USA Today)

Despre autor

Robert T. Kiyosaki este american de origine japoneză, născut şi crescut în Hawaii. După ce a absolvit US Merchant Marine Academy din New York, s‑a înrolat în trupele de puşcaşi marini şi a luptat în Vietnam ca ofiţer și pilot de elicopter. După război, a lucrat în departamentul de vânzări al Xerox Corporation, apoi, în 1977, a deschis o companie care a adus pe piaţă primele portofele din nailon şi Velcro cu diverse simboluri şi embleme rock’n’roll.

În 1985 a fondat o companie internaţională care avea ca scop educarea a zeci de mii de oameni din întreaga lume cu privire la afaceri şi investiţii.

În 1994, Robert şi‑a vândut afacerea şi, datorită investiţiilor, a putut să se retragă din activitate la vârsta de 47 de ani.

În scurta perioadă petrecută ca „pensionar“ a scris bestsellerul internaţional Rich Dad, Poor Dad. În calitate de antreprenor, mentor şi investitor, Robert scrie rubrica lunară „Why the Rich Are Getting Richer“ pentru Yahoo! Finance, precum şi editorialul „Rich Returns“ pentru revista Entrepreneur.