LINIŞTEA VORBEŞTE – Eckhart Tolle

45,00 lei

de Eckhart Tolle

A doua carte a maestrului spiritual Eckart Tolle aprofundează învățăturile din „Puterea prezentului“ într-un stil la fel de clar și elocvent.

Stoc furnizor, timpul de livrare se poate prelungi

SKU: puterea-prezentului-ghid-practic-1 Categorie: Etichete: , ,

Descriere

Vestea cea bună e că vă puteți elibera de minte. aceasta este singura eliberare autentică. Puteți face primul pas chiar acum.
Începeți prin a vă asculta vocea interioară cât de des puteți. Acordați atenție în mod special tiparelor repetitive de gândire, acelor benzi de magnetofon care se tot repetă în capul dumneavoastră probabil de ani întregi. La acest lucru mă refer când vorbesc despre „observarea gânditorului“.
Un alt mod de a o spune este: ascultați vocea din capul dumneavoastră, fiți acolo ca martor prezent. Când ascultați acea voce, ascultați‑o în mod imparțial. Ceea ce înseamnă că nu o judecați. Nu judecați și nu condamnați ce auziți, pentru că aceasta ar însemna că aceeași voce a intrat din nou, pe ușa din spate. Şi curând veți înțelege: Există vocea, iar eu sunt aici, ascultând‑o, observând‑o. Conștientizarea sentimentului de “eu sunt”, acest sentiment al propriei prezențe, nu este un gând. El izvorăște de dincolo de minte. Şi astfel, atunci când ascultați un gând, nu sunteți conștient numai de gând, ci și de propria prezență ca martor al gândului. Așa apare o nouă dimensiune a conștiinței.

 

Un ghid profund și practic din care aflăm cum și unde să găsim înțelepciunea, cum să ne eliberăm de vinovăție și cum să ne controlăm fluxul neîntrerupt al conștiinței.

Inspirată din marile tradiții spirituale, Liniștea vorbește transmite un mesaj care este deopotrivă vechi și contemporan și care ne poate transforma viața în totalitate. Puterea liniștei înseamnă o stare însuflețită și intensă care sălășluiește doar în clipa prezentă.

*****

Liniștea vorbește este o călătorie spirituală, una care îți va dezvălui o nouă stare de conștiință și o înțelegere mai profundă a lumii în care trăiești. Această carte mi-a îmbogățit viața. (Neal Donald Walsh)

Aceasta nu este o carte pe care s-o citeşti din scoarţă în scoarţă şi apoi s-o uiţi în bibliotecă. Trăieşte cu ea, răsfoieşte-o frecvent şi, cel mai important, las-o deoparte la fel de frecvent, altfel spus, petrece mai mult timp ţinând-o în mână decât citind-o. Mulţi cititori vor simţi impulsul firesc de a se opri după fiecare frază, de a face o pauză pentru a reflecta asupra celor scrise. Este mult mai util şi mai important să te opreşti din citit decât să continui să citeşti. Îngăduie cărţii să-şi îndeplinească menirea, să te trezească şi să te scoată la lumină departe de cărările bătătorite ale gândirii tale repetitive şi condiţionate. (Eckhart Tolle)

Despre autor

Eckhart Tolle (n. 16 februarie 1948) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inspiraţi călăuzitori spirituali ai timpului nostru. S‑a născut în Germania, unde şi‑a petrecut primii 13 ani din viaţă. După ce a absolvit Universitatea din Londra, a devenit cercetător şi îndrumător la Universitatea Cambridge. La 29 de ani, în urma unei transformări spirituale profunde, vechea sa identitate a fost literalmente dizolvată şi viaţa i s‑a schimbat radical. Următorii ani şi i‑a dedicat înţelegerii, integrării şi aprofundării acestei transformări, care a marcat începutul unei pasionante experienţe spirituale. Eckhart Tolle nu s‑a aliniat niciunei tradiţii sau religii, dar nici nu a respins vreuna. Învăţăturile sale transmit un mesaj simplu şi în acelaşi timp profund, cu claritatea şi simplitatea vechilor maeştri spirituali: există o cale către eliberarea de suferinţă şi dobândirea păcii interioare.