Descriere
Cartea nu vă învaţă cum să gătiţi meniuri de restaurant, ci vă oferă opţiuni pentru a trăi mai bine, împreună cu familia. În majoritatea reţetelor se folosesc ingrediente pe care le puteţi cumpăra de la orice magazin; în plus, veţi găsi variante noi, accesibile ale felurilor dumneavoastră de mâncare preferate — supe, salate, paste, carne, peşte, deserturi şi legume — precum şi nişte meniuri cu adevărat uluitoare. De exemplu, un întreg capitol este dedicat „umilului“ sandviş. Există şi o secţiune absolut genială, intitulată „Arborele genealogic“, care vă arată cum, pornind de la un principiu de bază, puteţi să vă lărgiţi repertoriul culinar şi să priviţi mâncarea într-un mod cu totul nou. Un alt capitol este intitulat „Top 10“ şi conţine cele mai bune reţete ale primelor zece mâncăruri preferate pe plan mondial, conform părerilor a mii de persoane care au accesat site-ul lui Jamie. De asemenea, veţi găsi sugestii privind aranjarea bucătăriei.
Este o carte de bucate pentru toată lumea. Vă oferă tot ce veţi avea nevoie să ştiţi vreodată despre cum să vă hrăniţi corespunzător, dumneavoastră şi toată familia. Ce-ar putea fi mai important?
Despre autor
Jamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar şi al campaniilor pe această temă. În cele două decenii de carieră ca vedetă de televiziune şi autor de cărţi de bucate, a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, alegând mâncăruri delicioase, proaspete, preparate integral acasă. Prin intermediul organizaţiei lui, Jamie conduce o adevărată revoluţie gastronomică pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii şi de a menţine sănătatea şi bunăstarea tuturor prin intermediul unei alimentaţii corecte.
Jamie a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, în Essex, pe când avea opt ani. După absolvirea şcolii, şi‑a început cariera de chef, ajungând la River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie TV, astfel născându‑se seria de notorietate Bucătarul se dezbracă… de secrete.
În 2001, Jamie a părăsit televiziunea pentru a‑şi deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat începutul unui vast experiment, desfăşurat de peste 15 ani, consacrat formării tinerilor fără un loc de muncă în meserii din industria cateringului. Câţiva ani mai târziu, a iniţiat o amplă mişcare în vederea îmbunătăţirii meniurilor în cantinele şcolare din Marea Britanie, rezultatul constând într‑o schimbare uriaşă – şi durabilă – în întregul sistem alimentar din învăţământ. De atunci, campaniile naţionale şi internaţionale ale lui Jamie au continuat să revoluţioneze modul de a se hrăni al oamenilor – mai mult, să stimuleze forurile guvernamentale şi industria de profil în introducerea de măsuri salutare privind educaţia alimentară şi sănătatea publică. Toate activităţile lui comerciale încearcă să definească şi să promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, în sfera nutriţiei.
Restaurantele lui de succes includ Barbecoa şi lanţul Jamie’s Italian, situate atât în Marea Britanie, cât şi în alte ţări. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucătărie au devenit faimoase pretutindeni în lume.
Jamie se află în contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creând lucruri originale şi oferind îndrumări pe site‑ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube şi pe tot mai multe şi variate platforme sociale. A publicat până în prezent 20 de cărţi de bucate, toate bestselleruri, însoţite de emisiuni TV.
Jamie locuieşte la Londra şi în Essex, împreună cu soţia sa, Jools, şi copiii lor.