Descriere
Politica este o sabie cu două tăișuri. Ea garantează democrația și libertățile, dacă este practicată în respectul legii și al instituțiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetățeanului, dacă este aplicată în disprețul eticii, personalizând puterea și nesocotind rostul primordial al instituțiilor statului.
Majestatea Sa Regele Mihai
Poporul român este dăruit cu un talent enorm. Oamenii trebuie lăsați să prindă curaj, fiindcă au fost complet culcați la pământ. Dacă românii ar ajunge să fie din nou mândri de ei înșiși!
Majestatea Sa Regina Ana
În 1990, România profundă nu-și cunoștea Coroana, precum un copil care nu și-a întâlnit părinții. Ultimul sfert de veac a dat Coroanei rolul de educator și de model, în domeniile importante ale vieții românești, așa cum ne-a învățat Carol I.
Alteța Sa Regală Principesa Margareta
Un rege modern sau o regină modernă are puține (dacă are) puteri politice, ceea ce este just într-un stat democratic. Marele beneficiu al existenței unui monarh nu este puterea pe care el o exercită, ci puterea care, prin existența lui, nu poate ajunge în mâinile altora. Grație regelui sau reginei, niciun politician, oricât de sus ar fi plasat, nu poate scăpa de sub control. Mereu există cineva, acolo, care se situează deasupra politicii, care se bucură de un respect la care nu poate ajunge niciun alt cetățean.
Sir Gavyn Arthur al 675-lea Lord Primar al Londrei
Despre autor
A.S.R. Principele Radu s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași, ca fiu al prof. dr. René Duda și al medicului Gabriela Constandache. S-a căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la 21 septembrie 1996 și a fost învestit cu titlul de Principe al României și Alteță Regală în anul 2005.
Este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1984, și al Colegiului Național de Apărare, seria a XI-a (2002), cu un doctorat în Științe militare (2006). Din 1974 până în 1999 a avut o carieră artistică în teatru, film și televiziune atât în România, cât și în străinătate. A jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 și 2002, pentru integrarea României în NATO și UE. În 1997–2014, Principele Radu l-a însoțit pe Regele Mihai I în călătoriile lui în România, Europa și SUA.
A fost Reprezentant Special al Guvernelor României 2002–2008, consilier al Regelui Mihai I 2001–2017 și membru al Consiliului Regal (2010–2017). Încă din anul 2001, împreună cu Majestatea Sa Margareta, reprezintă Familia Regală în sute de acțiuni publice anual, în București, în țară și în străinătate. A susținut peste 400 de conferințe despre România în țară și în străinătate și semnează câteva zeci de volume cu tematică regală.