CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII – Gary Chapman (ediţie de colecţie)

60,00 lei

de Gary Chapman

Cum să îi arăţi partenerului că eşti implicat trup şi suflet în relaţie

O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru oricine își dorește o familie cu adevărat fericită.

 

Stoc furnizor, timpul de livrare se poate prelungi

SKU: cele-5-limbaje-ale-iubirii Categorii: , Etichete: , , , , ,

Descriere

Dorința de a avea un mariaj bazat pe iubire este adânc înrădăcinată în psihologia noastră. Aproape orice revistă de succes are în fiecare ediție cel puțin un articol referitor la cum poți păstra vie iubirea în căsnicie. Cărțile pe această temă sunt numeroase, la radio și la televizor se difuzează o CE SE ÎNTÂMPLĂ CU IUBIREA DUPĂ CĂSĂTORIE?

Cărțile pe această temă sunt numeroase, la radio și la televizor se difuzează o mulțime de talk-show-uri pe același subiect. Este o adevărată provocare să întreții iubirea în cuplu. Și-atunci cum se face că, dincolo de toate cărțile, revistele și sfaturile practice pe care le avem la dispoziție, există atât de puține cupluri care par să fi descoperit secretul întreținerii iubirii și după nuntă? Cum se face că, deși merg la conferințe unde iau cunoștință de tot felul de idei minunate despre îmbunătățirea comunicării în cuplu, partenerii efectiv nu reușesc să aplice tiparele de comunicare învățate? Cum se face că, după ce citim un articol cu titlul „101 modalități prin care să-ți exprimi iubirea față de partener“, alegem două sau trei modalități care ni se par extrem de utile, ne zbatem să le punem în practică, iar partenerul nici măcar nu-și dă seama de eforturile noastre? Iar apoi renunțăm, fără să mai luăm în consi derare și celelalte 98 de căi, și ne întoarcem la viața noastră de până atunci.

Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil și plin de umor.

Cum puteţi descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastră? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteţi completa, precum şi întrebări aplicate, la care puteţi medita şi răspunde pe larg.

Deşi unii oameni găsesc foarte dificilă ideea de a iubi un partener la care nu mai ţin — în speranţa că va veni cu timpul şi afecţiunea — Gary Chapman promite că rezultatele vor răsplăti efortul. „Iubirea este o alegere“, spune autorul. „Şi fiecare partener poate începe procesul acesta chiar acum.“

Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze.

*****

A te îndrăgosti poate fi o bucurie copleșitoare, însă o dragoste care durează e la fel de rară precum gheața în deșert. Binecunoscutul consilier matrimonial și scriitor Gary Chapman le oferă cuplurilor îndrumarea de care au nevoie pentru a-și păstra plin „rezervorul iubirii“ după ce euforia de la început se risipește. (Revista Moody)

Dând dovadă de o longevitate care i-ar face pe editorii din New York să se înverzească de invidie, în fiecare an cartea s-a vândut într-un număr de exemplare mai mare decât în anul precedent. (The New York Times)

Despre autor

Dr. Gary Chapman (n. 1938) este unul dintre cei mai renumiți consilieri din lume pe probleme de familie. De peste 35 de ani susține conferințe pe teme de mariaj și educație a copiilor în fața unui public numeros. El însuși căsătorit de peste 45 de ani cu Karolyn și tată a doi copii, oferă și ședințe private de consiliere maritală.Este realizatorul emisiunii radiofonice „A Love Language Minute“ și al matinalului de sâmbătă „Building Relationships with Dr. Gary Chapman“, ambele difuzate de peste 400 de posturi de radio din SUA. Gary Chapman a susținut un doctorat la Southwestern Baptist Theological Seminary și este pastor asociat în cadrul Calvary Baptist Church Winston‑Salem, Carolina de Nord.

A publicat zeci de cărți, dintre care cele mai cunoscute sunt reunite în seria „5 Love Languages“, devenită bestseller.