REGÂNDIREA INFIDELITĂŢII – Esther Perel

55,00 lei

de Esther Perel

Considerată la nivel internațional unul dintre cei mai buni terapeuți în probleme conjugale, Esther Perel a petrecut ultimii zece ani străbătând lumea și interacționând cu mii de cupluri aflate în impas, în încercarea de a găsi un răspuns la întrebarea „De ce înșală oamenii?“

Stoc furnizor, timpul de livrare se poate prelungi

SKU: regandirea-infidelitatii Categorii: , Etichete: , , , , ,

Descriere

Permiteţi-mi să vă pun o întrebare: când vă gândiţi la infidelitate, care sunt primele cuvinte, asocieri şi imagini care vă vin în minte? Se schimbă ele dacă folosesc cuvintele „poveste de dragoste” sau „relaţie amoroasă”? Sau „aventură”, „flirt”, „idilă”, „partener de sex”? Reacţiile voastre sunt înclinate mai degrabă spre dezaprobare sau spre înţelegere? Cu cine vă simţiţi solidari: cu cel respins, cu infidelul, cu iubitul/iubita, cu copiii? Reacţia voastră s-a schimbat din cauza evenimentelor pe care le-aţi trăit voi înşivă?

 

Ce îi determină pe oameni să calce strâmb, uneori chiar și atunci când au o căsnicie fericită?
De ce doare atât de mult trădarea?
Ce înseamnă, de fapt, infidelitatea?
Ce așteptări avem în clipa în care ne căsătorim?
Dar atunci când trădăm încrederea celui de lângă noi?
Există oare căsnicii ferite pe vecie de teribilul spectru al adulterului?
Poate o relație extraconjugală să salveze o căsnicie?

Iată doar câteva dintre întrebările la care terapeutul Esther Perel oferă răspunsuri neașteptate și, de multe ori, în contradicție cu ceea ce majoritatea oamenilor consideră ca fiind moral.

În Regândirea infidelităţii nu se discută doar despre infidelitate, așa cum ar putea sugera titlul cărții.

Lucrarea de față surprinde multiplele fațete ale relațiilor interumane, analizând cu neașteptat de multă îngăduință și meticulozitate atitudini personale și culturale privind căsnicia, dorința, datoria față de familie și împlinirea personală.

Visul mărturisit al autoarei a fost de a provoca o discuție sinceră între cititor și partenerul său de cuplu despre ce mai înseamnă în ziua de astăzi iubirea, fidelitatea, pasiunea, adevărul și iertarea.

 

*****

[Perel] nu îți vinde calmante și nici nu îți oferă un umăr pe care să plângi – este mult prea ocupată să îți zdruncine simțurile, punând accentul pe capacitatea, energia și implicarea ta în ceea ce înseamnă căsnicie. (The New York Times)

 

 

Despre autor

Esther Perel (n. 1958) este un terapeut de cuplu şi de familie foarte cunoscut care se dedică, de peste treizeci de ani, ajutorării şi salvării cuplurilor ce se confruntă cu o mulţime de probleme în viaţa intimă şi nu mai cunosc pasiunea. Ca terapeut certificat de mai multe organizaţii de specialitate şi, totodată, ca membră a American Family Therapy Academy şi a Society for Sex Therapy and Research, îndrumă atent o mulţime de cupluri heterosexuale, homosexuale, bisexuale, interrasiale etc. Conferenţiază pretutindeni în lume pe teme de inteligenţă erotică şi emoţională, relaţii interculturale, medierea conflictelor şi identitatea familiilor moderne.
A absolvit Hebrew University din Ierusalim şi Lesley College şi deţine mai multe diplome de specialitate, cum ar fi cele de la Family Studies (New York), Institute for Sociotherapy (New York), The Family Institute of Cambridge (Cambridge) şi New England Institute of Psychodrama (Cambridge). A publicat numeroase articole de specialitate în reviste ca: The Washington Post, Vogue, Health Parent şi Working Woman şi a apărut în emisiuni televizate precum: Oprah Winfrey Show, The Today Show, Good Day New York etc.