De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da!

32,00 lei

Plan pentru un nou sistem de asistență medicală

Dr.Rath Health Foundation, 2003

ISBN: 978-90-76332-95-6

Încasările din vânzarea acestei cărți sunt donate FUNDAȚIEI DE SĂNĂTATE DR.RATH în vederea susținerii cercetărilor viitoare și a diseminării la nivel mondial a informațiilor despre terapiile naturale cu bază științifică

 

419 în stoc

Descriere

În această carte, care s-a vândut până acum în milioane de exemplare în întreaga lume, medicul și cercetătorul de renume internațional Dr.Matthias Rath prezintă, într-un limbaj accesibil publicului larg,  descoperirea sa revoluționară și programul de sănătate bazat pe aceasta: prima terapie din lume ce permite tratarea și prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, cu ajutorul elementelor nutritive naturale.

Dacă adevărata problemă ar fi colesterolul, animalele care hibernează ar fi dispărut de mult

Dr. Rath oferă în cartea sa informații relevante atât pentru oamenii care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau vor să fie la curent cu cele mai avansate descoperiri din domeniul sănătății, cât și pentru cardiologi. Subiectul cărții este de larg interes în România și din cauza faptului că țara noastră este pe locul 3 în lume la mortalitatea cauzată de afecțiuni cardiovasculare, cu 2 decese din 3  provocate de afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge.

Titlul cărții este inspirat de o constatare științifică: animalele nu fac infarct, nu din cauză că au niveluri scăzute ale colesterolului, ci datorită faptului că organismul lor produce cantități mari de vitamina C – unul din cele mai importante elemente nutritive care asigură soliditatea vaselor de sânge – spre deosebire de oameni, al căror organism nu este capabil să producă nici măcar o singură moleculă din această vitamină.

De exemplu, urșii și alte animale care hibernează au în sânge niveluri foarte ridicate de colesterol; or, dacă într-adevăr colesterolul ar fi vinovat de infarctele miocardice și accidentele vasculare cerebrale, aceste animale ar fi dispărut de mult.

Adevărata cauză a bolilor se găsește la nivel celular

Dr.Rath arată că, în realitate, principala cauză a bolilor cardiovasculare este deficitul cronic de vitamine la nivel celular și nu colesterolul ridicat sau depozitele de grăsime ce apar în cazul arteriosclerozei, care sunt doar niște simptome ale bolii.

În carte se vorbește de ”nivel celular”, deoarece cercetările și terapia Dr.Rath fac parte din cel mai avansat domeniu al medicinei: biologia celulară, care se bazează pe un adevăr de bun simț și anume că sănătatea și boala sunt determinate nu la nivelul organelor – când se reflectă acolo boala e deja avansată – ci la nivelul microscopic al miliardelor de celule care ne alcătuiesc corpul (unul din capitolele cărții prezintă pe larg conceptele medicinei celulare)

Cum apare deficitul pe termen lung de vitamine și alte elemente nutritive esențiale din celulele corpului nostru?

Gândiți-vă că, în ziua de azi, majoritatea dintre noi obținem din alimentație mult prea puține vitamine decât ar avea nevoie organismul.

Unul din motivele mai puțin cunoscute ale acestui fenomen este acela că fructele și legumele nu mai conțin la fel de multe vitamine și minerale câte aveau cu un secol în urmă, din cauză că nu mai au ce extrage dintr-un sol ”sărăcit” în urma practicării pe termen lung a agriculturii intensive, fără rotația culturilor.

În plus, procesarea alimentelor, depozitarea lor pe termen lung și gătirea excesivă distrug cele mai multe vitamine pe care acestea le mai conțin. Drept urmare, completarea alimentației zilnice cu suplimente de vitamine și minerale nu este un simplu moft, ci o necesitate reală.

Medicamente care țintesc doar simptomele și prelungesc artificial ”starea de boală”

Având în vedere cauza reală a bolilor cardiovasculare, devine evident faptul că medicamentele pe bază de rețetă pentru bolile cardiovasculare – inclusiv beta-blocante, inhibitori ACE, inhibitori ai canalelor de calciu, medicamente pentru scăderea colesterolului și nu numai – doar maschează simptomele, fără a se adresa cauzelor celulare ale bolilor.

Dezvăluind faptul că medicamentele folosite pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare nu fac decât să țintească simptomele și nu cauzele bolilor, Dr.Rath arată că aplicarea principiilor medicinei celulare ar reduce costurile imense asociate cu tratarea acestor boli, punând capăt ”epidemiei cardiovasculare” care este principala cauză a deceselor în lumea industrializată.

De asemenea, aplicarea principiilor medicinei celulare ar pune capăt nucleului ”afacerii cu boala” a industriei farmaceutice, al cărei viitor depinde de perpetuarea acestei epidemii. ”Prevenirea, tratamentele care țintesc cauza reală și mai ales eradicarea acestor boli amenință interesele financiare imense din spatele acestei industrii”, spune Dr.Rath.

Subliniind că această carte este Inamicul Numărul Unu al industriei farmaceutice, Dr.Rath adaugă: ”Aceasta nu este nici o surpriză, nici o coincidență. Este un simplu fapt și anume acela că industria farmaceutică este o industrie de investiții: piața sa de desfacere este reprezentată de bolile organismului nostru, iar viitorul acestei industrii depinde de perpetuarea acestor boli. Prevenirea, vindecarea cauzelor fundamentale și mai presus de toate eradicarea bolilor amenință interesele financiare uriașe care stau în spatele acestei industrii”

Fiecare afecțiune cardiovasculară este prezentată într-un capitol dedicat

Printre capitolele cărții regăsim ”Programul în 10 pași al Dr.Rath pentru sănătate cardiovasculară naturală” și ”Recomandările Dr.Rath pentru sănătate celulară”, precum și capitole care tratează pe larg diferite afecțiuni cardiovasculare (ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, nivelurile ridicate ale colesterolului, hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, aritmiile, complicațiile circulatorii ale diabetului etc) ce includ și modul  în care pot beneficia pacienții, în fiecare caz, de Recomandările Dr.Rath pentru sănătate celulară. Volumul include și numeroasele mărturii ale pacienților care și-au îmbunătățit în mod spectaculos sănătatea după ce au urmat Programul de Sănătate Celulară conceput de Dr.Rath.