Rădăcinile naziste ale “Bruxelles UE”

32,00 lei

Ceea ce ați vrut dintotdeauna să știți despre Uniunea Europeană, dar nimeni nu a îndrăznit să vă spună!
Dr.Rath Health Foundation, 2011
ISBN 978-90-76332-68-0

 

 

571 în stoc

Descriere

Această carte unică şi curajoasă este un ”arc în timp” care demonstrează, cu informații documentate, că interesele economice care au susținut din culise cel de-al doilea Război Mondial sunt aceleași cu cele aflate acum în spatele Uniunii Europene, și anume interesele grupurilor financiare ce coordonează giganticul cartel al petrolului și medicamentelor.

De ce ar fi atât de important să citești acum această carte care îți dezvăluie ceea ce nimeni nu a îndrăznit să-ți spună despre ”Bruxelles UE”? Fiindcă îți oferă informațiile necesare ca să vezi că ”istoria se repetă” și să conștientizezi modul în care interesele acestor grupuri financiare îți afectează în fiecare zi sănătatea și calitatea vieții. Nu în ultimul rând, cartea îți arată și ce poți face pentru a ieși de sub influența lor.

CEL DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL A FOST PREGĂTIT ȘI FACILITAT DIN UMRBĂ DE CĂTRE I.G. FARBEN

Cartea dezvăluie faptul că, deși în aparență declanșat de un psihopat – Adolf Hitler – și acoliții săi, cel de-al doilea Război Mondial a fost, de fapt, pregătit și susținut din punct de vedere tehnic și logistic de I.G. Farben, cel mai mare cartel al produselor chimice, petrolului și medicamentelor, de la acea vreme, cu scopul de a obține controlul total asupra unor piețe globale imense în noile domenii de utilizare a produselor chimice. Primul Război Mondial fusese, de fapt, prima încercare a cartelului de a cuceri Europa.

Documentele oficiale ale Congresului SUA și ale Tribunalului de la Nürnberg pentru crime de război arată fără echivoc faptul că cel de-al doilea Război Mondial a fost nu doar pregătit, ci și facilitat din punct de vedere tehnic și logistic de către cel mai mare și renumit cartel al petrolului și medicamentelor de la acea vreme: cartelul german I.G. Farben, format din Bayer, BASF, Hoechst și alte companii producătoare de produse chimice și farmaceutice. Rechizitoriul procesului de la Nürnberg dovedește că fără I.G.Farben cel de-al doilea Război Mondial nu ar fi avut loc.

I.G.Farben a construit lagărul de la Auschwitz unde și-a testat medicamentele pe prizonieri

În schimbul finanțării ascensiunii naziștilor și echipării lor pentru cel de-al doilea Război Mondial, cartelul I.G.Farben a fost primul beneficiar economic al cuceririi Europei. Un exemplu al acestei colaborări este lagărul de concentrare de la Auschwitz. Cu ajutorul unui credit de 1 miliard de mărci germane primit de la Banca Germaniei și Banca din Dresda, I.G.Farben a construit cel mai mare complex industrial al lumii la acea vreme, care urma să producă, în orașul polonez Auschwitz, benzină, cauciuc sintetic și alte produse chimice de război, în vederea cuceririi Rusiei și Asiei. Pentru construirea giganticei uzine I.G.Auschwitz a fost folosită, în condițiile tipice ale unui sistem sclavagist, munca prizonierilor din lagărul de concentrare aflat în vecinătate – și care a fost extins tocmai în acest scop, devenind astfel cel mai mare lagăr de muncă forțată și exterminare din lume.

Aceste crime, precum și altele din cele comise de I.G.Farben la Auschwitz și în alte locuri, sunt documentate în înregistrările Tribunalului de la Nürnberg pentru crime de război. Dintre aceste documente, cele mai șocante sunt cele referitoare la experimentele medicale letale făcute pe prizonieri, cu medicamentele brevetate ale companiilor Bayer și Hoechst. Unii dintre medicii care au condus aceste experimente mortale erau angajați plătiți de Bayer.

(Într-un discurs public susținut în 2009, Dr.Matthias Rath a arătat că majoritatea medicamentelor testate în aceste experimente letale aparțineau unei noi categorii de produse farmaceutice brevetate, denumită ”chimioterapie”!)

ȘTII CINE A FOST ARHITECTUL CHEIE AL ”BRUXELLES UE” ȘI PRIMUL PREȘEDINTE AL COMISIEI UE? UN PROEMINENT AVOCAT NAZIST!

După ce această a doua încercare de cucerire militară a Europei a eșuat, cartelul a investit într-o nouă încercare: cucerirea economică și politică a Europei prin intermediul UE. Cartea demonstrează că Walter Hallstein, arhitectul-cheie și primul președinte al Comisiei UE a fost un avocat puternic din Germania nazistă și membru al unor organizații oficiale naziste, precum și un expert al concernului I.G.Farben. El a fost implicat în realizarea planurilor unei Europe postbelice care urma să se afle sub controlul naziștilor și al aliaților lor corporatiști, Cartelul Petrolului și Medicamentelor, reprezentat de I.G.Farben. Cartea îți va dezvălui implicarea în această planificare a lui Arno Soelter, un alt arhitect nazist al ”Bruxelles UE”. 

Aceste planuri au fost ulterior utilizate pentru conceperea structurii nedemocratice a ”Bruxelles UE”. Astfel, în ianuarie 1958 Hallstein era numit de către acționarii politici ai Cartelului, în funcția de prim președinte al Comisiei UE, mandat pentru care a fost numit din nou în 1963. Timp de 10 ani cât a fost președintele UE și a comandat o armată de mii de birocrați bine plătiți de către Cartel și acționarii săi politici, el a modelat ”Bruxelles UE” după planurile proiectate cu două decenii înainte de către el și complicii săi.

Astfel, puterea care determina guvernarea Europei a trecut de la populație la interesele corporatiste, mai exact la Cartelul petrolului și medicamentelor – companiile succesoare ale cartelului I.G.Farben – care reprezintă interesele celui mai mare grup corporatist de investiții din întreaga lume.

Chiar dacă UE se pretinde o democrație parlamentară, în realitate parlamentul UE nu are control asupra ”guvernului european”: Comisia UE, care ia deciziile executive și implementează legile în favoarea grupurilor financiare ce controlează cartelul ce reunește industria chimică, industria petrochimică și cea a medicamentelor. Aceste grupuri financiare sunt interesate să-și mențină controlul asupra unor piețe globale gigantice, în care au investit masiv și care au un impact considerabil asupra vieții fiecăruia din noi – petrol, medicamente, alimente, produse chimice agricole și OMG (organisme modificate genetic) – dar care sunt amenințate acum de noile tehnologii și de agricultura organică.

INSTRUMENTELE CHEIE ALE CARTELULUI SUNT BREVETELE ȘI DEZINFORMAREA

În timpul secolului XX, acest Cartel a devenit forța economică dominantă în lume și, în plus, și-a pus acționarii politici în guvernele națiunilor industriale care sunt lideri mondiali, precum Franța și Germania – liderii exportului de produse chimice și farmaceutice în Europa. În SUA, acest cartel este reprezentat de Grupul Rockefeller, care controlează zeci de companii chimice, farmaceutice și petroliere din întreaga lume.

Principalele instrumente strategice pe care le folosesc aceste grupuri financiare pentru a controla piețele globale gigantice ce afectează practic viața fiecărui om – alimente, medicamente, surse de energie – sunt brevetele de invenții, pe care le utilizează ca instrumente ce le permit monopolizarea piețelor și obținerea unor rate înalte de profit) și dezinformarea publică, pe care o practică pentru a-i menține pe oameni într-o stare de ignoranță în privința alternativelor.

După ce vei citi cartea și vei afla mai multe lucruri decât cele expuse în această prezentare,  probabil te vei întreba: ”Cum de nu am auzit până acum de aceste lucruri uluitoare și cutremurătoare?” Răspunsul stă în faptul că în deceniile care s-au scurs după anul 1945 și până în prezent, Cartelul a investit sute de miliarde de dolari pentru a-și ascunde trecutul criminal și a-și menține influența politică și economică.

Astfel, timp de peste 6 decenii, acționarii Cartelului au plătit sume imense pentru mușamalizare, au construit imperii media pentru manipularea opiniei publice, au rescris cărțile de istorie și au cenzurat știrile globale, au finanțat și ”crescut” generații de politicieni în zeci de țări, au plasat ”străjeri” la toate disciplinele academice – inclusiv medicină, istorie, științe sociale și politice – precum și în zone cheie ale societății: biserici, sindicate etc. Nu în ultimul rând i-au vânat fără milă pe toți cei care au îndrăznit să rupă tăcerea.

Tratatele UE permit consolidarea puterii politice a cartelului

În anii 1990 și în primul deceniu al secolului XXI, Cartelul și-a consolidat puterea politică asupra Europei cu scopul final de a crea un ”birou politic central” care să-i apere interesele în fața amenințării reprezentate de posibilitatea ca sănătatea să poată fi obținută prin mijloace  naturale și să-i asigure monopolul global pe piețele medicamentelor brevetate. Pilonii consolidării acestei puteri au fost cele patru tratate UE: Maastricht 1992, Amsterdam 1997,Nisa 2001 și Lisabona 2009.

Aceste tratate – prin care sunt abolite drepturi și libertăți ale cetățenilor – au fost semnate de guvernele fiecărei țări, fără ca populația să fi fost, în prealabil, consultată prin referendum. Dacă UE ar fi fost o democrație reală, toți cetățenii ar fi avut dreptul să-și exprime voința prin referendum public și, după toate probabilitățile, aceste tratate nu ar fi fost semnate niciodată.

De exemplu, Tratatul de la Maastricht – care a deschis drumul spre integrare politică, a înființat uniunea economică și montetară și a stabilit o politică externă și de securitate comună – a stabilit și politici aparent de ”protecție a consumatorului” dar care în realitate sunt doar o acoperire pentru interesele cartelului.

Un exemplu clasic este Directiva Suplimentelor Alimentare emisă în 2002, prin care s-au impus, la nivel european, restricții pentru comercializarea și marketingul suplimentelor cu vitamine și minerale, pe motiv că restricțiile ar fi necesare ”pentru a asigura un nivel mai înalt de protecție a consumatorilor”. În realitate, aceste restricții apără vânzările de medicamente sintetice brevetate ale companiilor farmaceutice – vânzări care sunt amenințate de terapiile naturale nebrevetate, precum cele în care sunt folosite vitamine.

Cartea dezvăluie un alt argument ce dă la iveală interesele din spatele Directivei. În ianuarie 2010, un grup de academicieni de la universitățile din Bath și Edinburgh (Marea Britanie) a publicat dovezi care arată că în anii 1990 marii producători de petrol, produse chimice, produse alimentare și tutun s-au angajat împreună într-o strategie de lobby de succes pentru a modela politicile UE în favoarea lor. Și au reușit, influențând în mod forțat sistemul UE de evaluare a impactului deciziilor, pentru a se asigura că acest sistem le va sprijini interesele de afaceri, în detrimentul sănătății publice. (Sistemul a fost asimilat prin semnarea Tratatului de la Amsterdam). De aceea, Directiva privind Suplimentele Alimentare utilizează evaluarea riscurilor ca un mijloc de a aduce restricții privind comercializarea și marketingul suplimentelor și a proteja vânzările de medicamente sintetice brevetate ale industriei farmaceutice.

 

Tratatul de la Lisabona, care a devenit lege în 2009, a pus bazele unei Europe fundamental nedemocratice, excluzând posibilitatea ca populația să aleagă prin vot ”guvernul european” – Comisia UE, numită de elita politică în numele intereselor corporatiste – sau să îl înlăture, chiar și în cazul în care populația, în majoritate covârșitoare, ar considera că acesta a comis abuzuri și i-a redus drepturile. Mai mult, exclude și posibilitatea ca populația să-și apere drepturile și libertățile de erodări ulterioare – fiindcă tratatul permite Comisiei UE ca,  dacă și atunci când dorește să aibă mai multe puteri, să și le asume fără a consulta, în prealabil, populația prin referendum.

 La începutul secolului XXI, omenirea se află la o răscruce: trebuie să decidem dacă dorim să permitem intereselor Cartelului Petrolului și Medicamentelor să continue dominația asupra vieților noastre – prin impunerea unor tehnologii depășite – sau dacă suntem gata să ne eliberăm de acest jug, profitând  de tehnologii noi, durabile și independente”, mai arată autorii cărții, dând drept exemple tehnologiile și tehnicile ce ne permit să obținem energie  din surse regenerabile și nepoluante, să obținem o stare de sănătate prin remedii naturale cu baze științifice și să practicăm agricultura organică.

În final, autorii cărții îți arată numeroase moduri simple în care poți acționa imediat pentru a contribui la construirea unei lumi noi – iată doar câteva dintre ele: poți să povestești prietenilor și cunoștințelor despre informațiile  și mesajele cuprinse în carte și să le trimiți link-ul cu prezentarea cărții, sau poți să îți contactezi reprezentanții politici și să le pui cartea la dispoziție, arătându-le că, odată ce au aflat informațiile dezvăluite în carte, au în fața lor șansa de a dovedi că îți reprezintă cu adevărat interesele.

Mai poți schimba lumea ”votând” cu propriul buzunar – de exemplu, alegând să îți menții sau recapeți sănătatea prin remedii naturale cu baze științifice, ”votând” astfel împotriva industriei farmaceutice și a medicamentelor sale sintetice, care țintesc doar simptomele și te mențin bolnav pentru a perpetua vânzările ce mențin o piață gigantică și foarte profitabilă.