VEG – Jamie Oliver

120,00 lei

Jamie Oliver îți propune o carte fără bariere – doar cu rețete foarte gustoase, ușoare, ieftine și la îndemână, cu legumele în rolul principal.

Stoc furnizor, timpul de livrare se poate prelungi

Category:

Description

Jamie Oliver, unul dintre cei mai iubiți și citiți bucătari din lume, se întoarce cu idei pentru cele mai savuroase preparate vegetale. Cu toții încercăm să includem cât mai multe legume în alimentație, fie pentru a ne îmbunătăți sănătatea, fie pentru a reduce costul hranei sau a proteja planeta. Inspirat de diversitatea și ingeniozitatea bucătăriilor de pretutindeni, Jamie Oliver prezintă o gamă largă de mâncăruri ușor de preparat, create din dorința de a pune în valoare umila, dar uimitoarea LEGUMĂ. Dacă doriți să adoptați un stil de viață vegan, să luați o pauză de la carne două zile pe săptămână sau dacă, pur și simplu, doriți să încercați arome noi și surprinzătoare, această carte este pentru voi!

O varietate impresionantă de rețete vegetale, inspirate din bucătăriile de pretutindeni, care nu se zgârcesc deloc cu gustul.

– Daily Telegraph

Felurile de mâncare propuse sunt spectaculoase și pline de savoare. Cartea este despre cum să le faci accesibile din punct de vedere financiar și ușor de preparat.

– Independent

Cartea își propune să îi încurajeze pe cititori să descopere belșugul nemaipomenit de legume, fructe, ierburi și condimente, dătătoare de vitalitate și la îndemâna oricui.

– Sun

Despre autor

Jamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar şi al campaniilor pe această temă. În cele două decenii de carieră ca vedetă de televiziune şi autor de cărţi de bucate, a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, alegând mâncăruri delicioase, proaspete, preparate integral acasă. Prin intermediul organizaţiei lui, Jamie conduce o adevărată revoluţie gastronomică pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii şi de a menţine sănătatea şi bunăstarea tuturor prin intermediul unei alimentaţii corecte.

Jamie a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, în Essex, pe când avea opt ani. După absolvirea şcolii, şi‑a început cariera de chef, ajungând la River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie TV, astfel născându‑se seria de notorietate Bucătarul se dezbracă… de secrete.

În 2001, Jamie a părăsit televiziunea pentru a‑şi deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat începutul unui vast experiment, desfăşurat de peste 15 ani, consacrat formării tinerilor fără un loc de muncă în meserii din industria cateringului. Câţiva ani mai târziu, a iniţiat o amplă mişcare în vederea îmbunătăţirii meniurilor în cantinele şcolare din Marea Britanie, rezultatul constând într‑o schimbare uriaşă – şi durabilă – în întregul sistem alimentar din învăţământ. De atunci, campaniile naţionale şi internaţionale ale lui Jamie au continuat să revoluţioneze modul de a se hrăni al oamenilor – mai mult, să stimuleze forurile guvernamentale şi industria de profil în introducerea de măsuri salutare privind educaţia alimentară şi sănătatea publică. Toate activităţile lui comerciale încearcă să definească şi să promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, în sfera nutriţiei.

Restaurantele lui de succes includ Barbecoa şi lanţul Jamie’s Italian, situate atât în Marea Britanie, cât şi în alte ţări. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucătărie au devenit faimoase pretutindeni în lume.

Jamie se află în contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creând lucruri originale şi oferind îndrumări pe site‑ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube şi pe tot mai multe şi variate platforme sociale. A publicat până în prezent 20 de cărţi de bucate, toate bestselleruri, însoţite de emisiuni TV.

Jamie locuieşte la Londra şi în Essex, împreună cu soţia sa, Jools, şi copiii lor.