LOTUSUL ÎN MÂL ÎNFLOREŞTE – Thich Nhat Hanh

45,00 lei

de Thich Nhat Hanh*

* Autor nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 1967

O carte blândă despre cum putem descoperi versantul luminos al suferinței, de la unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai budismului în Occident.

Stoc furnizor, timpul de livrare se poate prelungi

SKU: Lotusul in mail infloreste Categorie: Etichete: , , , , , ,

Descriere

Lotusul în mâl înflorește

ARTA TRANSFORMĂRII SUFERINȚEI

Când locuiam în Vietnam în timpul războiului, era dificil să ne vedem calea prin acel mâl întunecat și greoi. Părea că distrugerea va continua pur și simplu.În fiecare zi oamenii mă întrebau dacă, după părerea mea, războiul se va termina curând. Era foarte dificil de răspuns, deoarece nu se întrevedea niciun sfârşit. Dar ştiam că, dacă aş fi spus „Nu ştiu“, acest lucru nu ar fi făcut decât să le încolțească semințele disperării. Aşadar, atunci când oamenii îmi puneau acea întrebare, le răspundeam: „Totul este efemer, chiar şi războiul. Se va termina într-o zi.“ Ştiind acest lucru, ne puteam continua munca pentru pace. Și, într-adevăr, războiul s-a încheiat.

*

Dacă ştii să foloseşti cum trebuie mâlul, poți creşte lotuşi frumoşi. Dacă știi să folosești corect suferința, poți aduce fericire. Avem nevoie de ceva suferință pentru a face fericirea posibilă. Și mulți dintre noi au suficiente încercări ca să poată realiza asta. Nu trebuie să creăm mai multe.

*****

Această carte ne explică de ce confruntarea reală a problemelor, în locul amăgirii cu o gândire pozitivă, ne poate ajuta să ne organizăm mai bine valorile și să înțelegem fericirea într-un mod mai profund. (HuffPost)

Thich Nhat Hanh pune în aplicare învățăturile dobândite prin meditație pentru a alina suferințele de natură socială, politică sau climatică. (The Irish Times)

Thich Nhat Hanh spune că fără suferință nu putem găsi fericirea. Fără mâl nu crește floarea de lotus, iar fără firul de nisip nu apare perla. Când învățăm cum să suferim, deja ajungem să suferim mai puțin. (Forbes)

Despre autor

Thich Nhat Hanh este lider spiritual, poet, activist și promotor al budismului Zen. Născut în Vietnam și călugărit la vârsta de șaisprezece ani, a trăit în exil treizeci și nouă de ani, punându-și existența în slujba păcii. În prima parte a vieții a fost profesor de religii comparate și budism în Saigon, apoi a studiat la Princeton University și a predat la Columbia University, iar principalul lui scop a fost să militeze pentru oprirea Războiului din Vietnam. Până la întoarcerea în țara natală, a pus bazele unei comunități budiste în sudul Franței, numită Plum Village. Le‑a oferit astfel vesticilor un refugiu spiritual și un model prin care să ajungă la echilibru, liniște și înțelegere reciprocă.

A căutat mereu răspunsuri pentru problemele actuale, drept dovadă stând și cele peste o sută de cărți scrise. Datorită complexei sale activități pacifiste, a fost nominalizat de Martin Luther King, Jr., la Premiul Nobel pentru Pace în 1967. În prezent trăiește în templul Từ Hiếu, acolo unde și‑a făcut ucenicia, întors acasă după o lungă perioadă apostolică în străinătate.