CELE CINCI LIMBAJE ALE SCUZELOR – Gary Chapman, Jennifer Thomas

38,00 lei

de Gary Chapman, Jennifer Thomas

Când părerile de rău nu mai sunt de ajuns

Cele cinci limbaje ale scuzelor este un ghid esenţial pentru oricine doreşte să îşi îmbunătăţească relaţiile cu partenerul de viaţă, familia sau prietenii. O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevărat fericită.

Stoc furnizor, timpul de livrare se poate prelungi

Descriere

În lipsa scuzelor, tensiunea se acumulează şi ne împinge să cerem dreptate. Când justiţia, aşa cum o vedem noi, întârzie să apară, ne luăm dreptatea în propriile mâini şi încercăm să ne răzbunăm pe cei care ne-au nedreptăţit. Furia escaladează şi poate culmina în acte teribile de violenţă. Bărbatul care se duce la fostul loc de muncă şi îşi împuşcă şeful şi trei dintre colegi este măcinat de sentimente puternice de nedreptate, care ajung până în punctul în care crede că numai răzbunarea atroce mai poate îndrepta răul care i s-a făcut. Lucrurile ar fi putut sta cu totul altfel dacă ar fi avut de la bun început curajul să se confrunte cu colegii într-un mod paşnic, iar ceilalţi ar fi avut curajul să zică: „Îmi pare rău, am greşit.“

Prea puţine dintre cărţile apărute până acum ne învaţă care este atitudinea pe care trebuie să o avem atunci când greşim. Tuturor ni s-a întâmplat să avem reacţii exagerate faţă de părinţi, faţă copii sau faţă de partenerul de viaţă ori pur şi simplu să nu putem fi iertaţi sau să nu ştim, la rândul nostru, cum să iertăm.

Aşa cum există un limbaj distinct prin care îţi exprimi iubirea, la fel există şi un limbaj aparte prin care îţi ceri iertare. Gary Chapman şi Jennifer Thomas, reputaţi experţi în relaţiile interumane, se adresează cititorilor care sunt hotărâţi să învingă frica de a-l ierta pe celălalt, fiindcă, în mod firesc, de fiecare dată ne punem întrebarea: „Oare va greşi din nou?“ Limbajele scuzelor implică asumarea răspunderii pentru faptele noastre. De multe ori, cei care greşesc nu au un suflet bolnav, ci o percepţie greşită. După ce vor urma paşii recomandaţi, cititorii vor depăşi dificultatea morală de a fi iertaţi sau de a-i ierta pe cei de lângă ei.

*****

Iubirea este o alegere, nu o emoţie, arată Gary Chapman. Relaţiile dumneavoastră vor deveni de nerecunoscut dacă veţi lua decizia aceasta cu sinceritate şi în deplină cunoştinţă de cauză. (Jon Spayde)

 

 

Despre autor

Dr. Gary Chapman (n. 1938) este unul dintre cei mai renumiți consilieri din lume pe probleme de familie. De peste 35 de ani susține conferințe pe teme de mariaj și educație a copiilor în fața unui public numeros. El însuși căsătorit de peste 45 de ani cu Karolyn și tată a doi copii, oferă și ședințe private de consiliere maritală.Este realizatorul emisiunii radiofonice „A Love Language Minute“ și al matinalului de sâmbătă „Building Relationships with Dr. Gary Chapman“, ambele difuzate de peste 400 de posturi de radio din SUA. Gary Chapman a susținut un doctorat la Southwestern Baptist Theological Seminary și este pastor asociat în cadrul Calvary Baptist Church Winston‑Salem, Carolina de Nord.

A publicat zeci de cărți, dintre care cele mai cunoscute sunt reunite în seria „5 Love Languages“, devenită bestseller.